Kalibrálás

 

 

Szezon előtti kalibrálási szolgáltatás a megbízható mérési teljesítményért

 

 

Annak érdekében, hogy teljes bizonyossággal a NIR műszerre tudjunk hagyatkozni, minden évben szükség van finomhangolásra, Ennek keretében ellenőrizzük, hogy a műszer a gyári beállításokkal az aktuális körülményeknek megfelelő eredményeket mutat-e. A gabona évjáratai igen különbözőek évről évre. Ezt rendkívül sok tényező befolyásolja. Egyrészt a gabonafélék már magukban rendkívül összetett növények, másrészt az időjárási, földrajzi, növényvédelmi és a talajélettani körülmények is jelentősen eltérhetnek.

 

A FOSS mesterséges neurális hálózata mintájára készült kalibrációk rendkívül robosztusak, több tíz évnyi aratási adatra és és referencia értékre épülnek, de a lokális adottségok évente változnak ezért a kalibrációk fimonhangolása elkerülhetetlen.

 

A Servitec ezért minden évben a partnerhálózatában lévő termelőktől, felvásárló telepektől, valamint fajtakísérleti állomásokról, mintegy 25-30 mintát összegyűjt. Ezek a minták az ország több pontjából, egész országot lefedően érkeznek be.

 

A beérkezett mintákat elküldjük laborvizsgálatra, ahol azokat referencia módszer szerint vizsgálják, hogy a lehető legpontosabb eredményekhez állíthassuk be (ha szükséges) saját mesterkészülékünket.

 

A mintákat ezután sorba rendezzük, amik beltartalmi szempontból átfedésben, vagy nagyon közel vannak egymástól, azokat kiszedjük.

 

Ilyen módon összeáll egy 10-12 mintából álló mintasor, ami az ellenőrzésünk alapjául fog szolgálni. A mintasor részét képezik alacsonyabb közepes és magas beltartalmi paraméterekkel rendelkező minták egyaránt, hogy egy skála teljes terjedelmét lefedjük. Ez garantálja azt, hogy a műszer az alacsony, közepes és magas tartományban is egyaránt pontosan eredményeket adjon. 

 

A mintasort ezután végigmérjük a mesterkészüléken és a kalibráció függvénye meredekségét és tengelymetszetét beállítjuk úgy, hogy minden minta esetében a laboreredményhez a lehető legközelebb legyen.

 

 A megfelelő beállítás megtalálása után, a módosított kalibrációt exportáljuk adathordozókra, szétosztjuk a laborvizsgálatokkal azonos minták maradékát a kollégák között és megkezdjük egyenként 2-3 napos átlagban 1500 km-es utunkat, végigjárva a szolgáltatást megrendelő felhasználókat.

 

A felhasználók műszerein végigmérjük a mintasorokat és ahol a műszer egyedi beállításai megkívánják, finomhangoljuk a beállításokat.

 

 

Megrendelem a szolgáltatást