Megelőző Karbantartás

 

 

 

 

 

 

Megelőző karbantartás - a műszer műszaki állapotának és teljesítményének fenntarthatóságáért.

 

 

Önök akkor tudják megfelelően végezni munkájukat, ha az eszköz megfelelően működik, ezért kiemelten fontos számunkra, hogy elégedettek legyenek az általunk forgalmazott termékekkel.

 

A műszerek megelőző karbantartására alapvetően két okból van szükség:


1,  A megfelelő mérési teljesítményt garantálása

 

Amennyiben a műszer műszaki állapota nem 100%-os, a teljesítménye is visszaeshet. Mint egy gépjármű esetében is, ha nem működik megfelelően, akkor nem tudjuk kihasználni teljes egészében az általa nyújtotta funkciókat. Ez hatványozottan igaz a precíziós mérőeszközökre is. Ha negligáljuk a műszer állapotának fenntartását, idővel könnyen olyan hibával találhatjuk szemben magunbkat, ami már meggátol minket a műszer használatától. A műszerek minden bekapcsoláskor öntesztet hajtanak végre és ha a rendszer valamilyen hibát érzékel, nem fogjuk tuni használni a műszert, mert ilyen esetben - a komolyabb problémák kiküszöbölése érdekében - a rendszer letilt.

 

2, A megfelelő műszaki rendelkezésre állás fenntartása

 

Ahogy fentebb említettük, a műszer bármilyen súlyosabb hiba esetén nem engedélyezi a műszer használatát, tehát a mérések megkezdését. Ilyenkor ez a felhasználó és a szolgáltató számára is tervezetlen feladatot és időbeli kiesést jelent, valamint valószínűleg többletköltséget is, a karbantartás anyagi vonzatához képest. 

 

Felelőtlen lenne azt állítani, hogy a megelőző karbantartással teljesen kiküszöbölhetők a nem tervezett leállások és hibaelhárítások, illetve az ezekből származó többletköltségek és bevételkiesések, de az bizonyos, hogy ezek valószínűségét jelentősen csökkenti és mind a műszer, mind pedig a komponensek élettartama, valamint a mérési teljesítmény állandósága is jelentősen meghosszabbítható, ha a műszer rendszeresen és tervezetten karban van tartva. 

 

 

Érdekel a megelőző karbantartás