Skip to main content

Infretec 1241, a világviszonylatban legismertebb gabonaanalizátor

InfratecTM NOVA gabona analizátor      Ajánlatkérés

30%-kal kisebb
20%-kal gyorsabb
100%-ig hálózaton

Az InfratecTM mindig is viszonyítási alapként szolgált a technológiai kiválóság és teljesítmény szempontjából a gabona elemzés területén. A FOSS az új InfratecTM NOVA megjelenésével most még magasabbra tette a mércét. Azáltal, hogy az új gabona analizátor kisebb, gyorsabb és könnyebben használható lett, az InfratecTM NOVA testesíti meg a technológia csúcsát a gabona analizátorok között.


Az InfratecTM NOVA könnyebb, mint elődje az InfratecTM 1241-es, könnyebben szállítható és kevesebb helyet foglal. Az intelligens alminta kezelési technológia (Dynamic Sub-samplingTM) révén a mérési idő akár 20%-kal kevesebb ideig tart a pontosság megtartása mellett. 


A nagy és állítható Nova TouchTM táblagép-szerű, intuitív felhasznáói felület segítségével csökkenthető a betanítási idő és a működtetési hibák. A továbfejlesztett mintakezelés gyors és könnyű tisztítást tesz lehetővé.

A műszer a közeli infravörös közeli transzmissziós (NIT) technika elvén működik, ami lehetővé teszi darálás nélkül egészmagból a szemestermények egy percen belüli, nagypontosságú analízisét. A 400-1100 nm-es közeli infravörös tartományban a minta szkennelése nagy felbontású monokromátorral történik.

A berendezés mai kor követelményeinek megfelelő optikai és számítástechnikai elemei lehetővé teszi, hogy a gabonaféléket gyakorlatilag a szabvány analízisnek megfelelő pontossággal tudjuk mérni.

A mérés kalibráción keresztül valósul meg. A kalibrációkat (búza: víztartalom, fehérje, sikér, Zeleny szám, W alveográfiás érték; árpa: víztartalom, fehérje; kukorica: víztartalom, fehérje, olaj, keményítő,) kidolgozva és helyre adaptálva adjuk át az üzembe helyezéssel egy időben.

A következő termékekre érhetők el kalibrációk:

Búza, búzadara, búzaliszt, durum búza, árpa, kukorica, kukoricadara, kukoricadara, őrölt napraforgómag, szójabab, szójadara, maláta, zab, rozs, repce, tritikálé, cirok, rizs, barna rizs, rizsdara, lencse, bab, csicseriborsó, csillagfürt, stb..