Hamarosan megjelennek a 2024-es pályázatok!!!

Kedves Partnerünk, meglevő és leendő Felhasználónk!

 

Megjelent a "Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása" "(KAP-RD04A-RD04B-1-24) és a "Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása" (KAP-RD04a-RD04b-2-24) pályázat!

 

KAP Stratégiai Terv részeként megjelent a Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása (KAP-RD04A-RD04B-1-24) a nagyobb vállalkozásoknak. Ugyanakkor a kisebb cégek sem feledkeztek meg számára megjelent a Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása (KAP-RD04a-RD04b-2-24) pályázat, amelyben kevesebb kötelező vállalással, és könnyített feltételekkel juthatnak támogatáshoz a kisebb élelmiszeripari vállalkozások is. A pályázat célja az élelmiszer-feldolgozás vállalati hatékonyságának növelése, a mezőgazdasági termékek értéknövelése és a piacra jutásának elősegítése technológiai fejlesztésekkel.

 

Olyan Magyarországon székhellyel, vagy fiókteleppel rendelkező vállalkozások pályázhatnak, akik rendelkeznek a támogatási kérelem benyújtását megelőző 1 teljes lezárt üzleti évvel.

Pályázhat továbbá mezőgazdasági őstermelő, őstermelők családi gazdasága, szövetkezet, termelői csoport, termelői szervezet, termelői integrációs szervezet, vagy szociális szövetkezet és vadásztársaság is.

 

A pályázatokra a vállalkozások méretétől függetlenül lehet pályázni! Támogatási kérelem benyújtására kollektív beruházás keretében is van lehetőség. Fontos, hogy egy pályázó több üzemére is igényelhet támogatást a különböző megvalósítási szakaszokban, így akár egy pályázóhoz tartozó több üzem is támogatást nyerhet!

 

A “Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása” pályázatban a keretösszeg 150 milliárd Ft, a vissza nem térítendő támogatás összege 200 millió Ft – 5 milliárd forintig terjedhet, célterülettől függően. A támogatási intenzitás 50-70%. A pályázatban előleg is igényelhető a meghatározott támogatási összeg legfeljebb 25%-áig, vagy legfeljebb 500 millió forintig.

 

A kisebb vállalkozásoknak javasolt “Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása pályázatban“ a rendelkezésre álló keretösszeg 50 milliárd Ft, a  vissza nem térítendő támogatás összege legfeljebb 200 millió Ft, szintén 50-70%-os támogatási intenzitással. Ebben a pályázatban is igényelhető előleg a meghatározott támogatási összeg legfeljebb 25%-áig, vagy legfeljebb 50 millió forintig.

 

Támogatott tevékenységek:

o   Új gépek és eszközök, technológiák vásárlása

o   Termelési tevékenység során a minőség és biztonság szavatolásához kapcsolódó, az alapanyagok, gyártásközi- és végtermékek minőségét szolgáló új eszközök, laboreszközök beszerzése

o   Takarmány előállításhoz kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzése

o   A takarmány-előállítás során a minőség és biztonság szavatolásához kapcsolódó, az alapanyagok, gyártásközi- és végtermékek minőségét szolgáló új eszközök, laboreszközök beszerzése

 

A Pályázat keretén belül tehát érdemes gondolni a minőségbiztosítás eszközeinek, úgy az alapanyag-, gyártásközi- és késztermék beltartalom vizsgálat eszközeire, mint a mintavétel eszközeinek fejlesztésére.

 

A pályázatba illeszhető, a Servitec Kft. által forgalmazott eszközök:

- gabona elemző műszer

- takarmány elemző műszer

- mikotoxin elemző műszer

- gabona-, olajosmag- és takarmány mintavevő.

 

Jelezze érdeklődését az alábbi űrlap kitöltésével, vagy email, illetve telefonos kapcsolatvételen keresztül mihamarabb, hogy megkeressük azt a megoldást, amely illik az Ön pályázatába.

 

                 

                 NIRS™ DA 1650                         Infratec™                          MycoFoss™                Stork Compact és Rail
   takarmány elemző műszer   gabona elemző műszer    mikotoxin elemző műszer   gabona mintavevő eszközök